Jdi na obsah Jdi na menu
 

Brnířovská šlapka

Brnířov je malá obec sousedící s městečkem Kdyně na Domažlicku. Bydlí tam plno aktivních lidí, kteří každý rok pořádají třeba sranda soutěž o Brnířovský pařez, nedávno rozjeli Klub historických traktorů a letos po osmé uspořádali cyklozávod názvem v titulku.

No a šlapka... těch tady při hranicích před lety stávalo docela hodně. V souvislosti s krizí (která se projevuje nejen u nás, ale v sousedním Německu, odkud se rekrutovalo nejvíc zákazníků) prostě přestala být poptávka a tak šlapky zmizely (ze silnic, veřejné domy zůstaly). Jednu šlapku si nicméně opečovávají právě v Brnířově.
V sobotu 24. srpna za velmi příznivého počasí  odehrál 8. ročník MTB maratonu dlouhého cca 53 km (převýsení 1.400 metrů), který se jel převážně po polních a lesních cestách a pěšinách. Součástí podniku byl také cyklovýlet pro méně zdatné (jako jsem já) na 24 a 32 kilometrů (vybral jsem si tu delší trasu, tak málo zdatný zase nejsem) a dětské závody. Na kolo jsem umístil fotobrašnu a vyrazil. Pár obrázků je v galerii.
Přehled všech účastníků a jejich umístění je zde v odkazu ve formátu pdf

Více obrázků je v této galerii!

 

Komentáře

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář