Jdi na obsah Jdi na menu
 

První letošní padesátka

Díky příznivému počasí letošní zimy si kolo - a myslím že nejen moje - příliš neodpočalo a tak jsem dnes (sobota 29. března) završil prvních letošních 300 kilometrů. A nejen že završil, ale i překročil. 

Pro třístovku jsem potřebovat nějakých 34 kilometrů a když jsem v poledne uvažoval o dnešní trase, musel jsem vzít v potaz sice slunečné a celkem teplé počasí, ale taky nepříjemný východní vítr. Znamenalo to vybrat trasu v otevřené krajině pokud možno po větru, proti větru pak nejlépe lesem, případně do kopců. Ještě při cestě do Brnířova (po větru) jsem neměl jasno.

Jedna varianta byla Kdyně, Kout, Nový Dvůr, Starý Dvůr, Podzámčí a po svážnici pod Korábem zpátky. To by odpovídalo jak potřebné vzdálenosti, tak podmínkám - druhá polovina vede většinou lesem.

Pak jsem měl chuť zajet se podívat přes hranici k sousedům. Vzít to přes Pláně a Hofberg by taky šlo, jenže to je samý kopec a cesta zpátky proti větru celkem dlouhá.
Nakonec jsem si dal cíl okruh kolem jezera Drachensee, kam jsem se chtěl podívat už 4. listopadu loňského roku. Tehdy jsem ale vyjel pozdě a bylo riziko, že se vrátím za tmy - bez světla. Takže jsem to pár kiláků před cílem otočil zpátky, dalo to tehdy 48 km.

Dnes jsem jel stejnou trasu, čili z Brnířova kolem kdyňského nádraží do Prapořiště a odtud po silnici - při poměrně malém provozu - do Všerub. Pár fotek je z hranice.
Pokračuje se po cca 3 km vpravo na Schachten a Gaishof na hráz jezera - dalších pár fotek - a odtud do Eschlkamu po cyklostezce vedle silnice na hranice.
Ve Všerubech jsem si dopřál jednoho nepasterizovaného Gambáče (25,-), zahnal jsem chuť na další dvě a vydal se šlapat opačných směrem, než jsem přijel. S tím protivětrem to nebylo zase tak dramatický, i když při jízdě z kopce to bylo znát - nejelo to tak rychle. Do hlubockéko kopce to
bylo  jedno, tam jsem šlapal rychlostí chůze a když jsem měl na dohled zlatou cibulku našeho kostela, bylo to v pohodě. Celkem to dneska dalo 56 km.

Fotky jsou pořízeny mobilem, což je mi poněkud proti srsti, ale velký foťák se mi pořád tahat nechce (i když je cyklobrašna polstrovaná, nějaké otřesy tam stejně budou), takže do budu muset vyřešit nějakým šikovným kompaktíkem...

 

Komentáře

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář