Jdi na obsah Jdi na menu
 

Něco o webu

25.5.2011

Aktualizovat tuhle rubriku se mi nějak nedaří, takže dnes jen pár údajů. Už před časem se mi podařilo stáhnout si prográmek, který dovede fígl v úvodu obou webů (druhý je loučimský) - měnit obrázky. Pokud by někdo měl zájem vědět jak na to, jsem ochoten poskytnout krátký, nicméně vyčerpávající návod (jen pro zajímavost, program se jmenuje Photoscape a stáhnou se dá zde), dá se tam nastavit čeština a umí s fotkama docela dost věcí. Používám jej pouze na sestavení těch měnících se obrázků, konkrétně v Gif editoru. Jo, program je free neboli zdarma.

Letošní květen je mimořádně teplý a to znamená, že kolem chalupy je plno práce, taky je nutno trochu prošlápnout kolo, něco napsat a něco nafotit, v pondělí jsme si byli (přestárlí studenti Univerzity třetího věku - studujeme to u nás v Loučimi virtuálně) v Sušici pro osvědčení o absolvování pilotního semetru "Astronomie", kromě lapálie kolem obědů a oběda samotného to bylo pěkný, zazpíval nám tam pěvecký sbor místní zušky, obrázky z jejich vystoupení jsou v galerii Picasa a taky jsme se prošli městem i nad město se podivali a dali si v cukrárně zmrzlinový pohár, tyhle obrázky jsou zase na loučimském webu a tak je pořád co dělat.

Nové aktuality zase někdy příště.

 

####################

 

Pozornější návštěvníci si možná všimli malé změny - od září je i tento web v nové verzi, která přináší pár zajímaných změn. Největší změnu doznalo prohlížení fotoalba, které je hodně vylepšené, jednotlivé obrázky mají náhledy, nově je také slideshow... pěkně to vypadá.
Nejvíc změn je v redakčním systému editace - na webu se projeví časem, neboť musím opět zvládnout pár nových technik a fíglů...